Prihlásenie

Prototyp na dosah: Záverečná vedecká konferencia

K ukončeniu nášho vedecko-výskumného projektu „Inteligentné operačné a spracovateľské systémy pre UAV“ nám ostáva už len niekoľko posledných týždňov. Finalizácia je tak v plnom prúde a zapojené výskumné tímy intenzívne pracujú na posledných úlohách a na dosiahnutí očakávaných výsledkov.

Na ich prezentácie, syntézu a networking opäť zvoláme vedeckú konferenciu. Tentoraz ju bude hostiť Technická univerzita v Košiciach na pôde Univerzitného vedeckého parku TECHNICOM a na záver nebude chýbať ani malé prekvapenie pre verejnosť.

5 partnerov, 5 odborných prezentácií

Na dvojdňovej konferencii zhrnieme spolu s našimi partnermi dosiahnuté výsledky k projektu zameranom na rozširovanie možností prepojenia UAV a umelej inteligencie. Spomínanými partnermi sú okrem Technickej univerzity v Košiciach aj Žilinská univerzita v Žiline a dve technologické firmy, spoločnosť YMS a spoločnosť Qintec.

Záverečná konferencia UAV 2023
11. – 12. mája 2023
UVP TECHNICOM
+ dronová show pre verejnosť

Prvý deň konferencie, vyhradený členom vedeckej rady projektu a prizvaným účastníkom, bude zameraný na zhodnotenie výstupov projektu, možnosti ich uplatnenia a udržateľnosť projektu.

Druhý deň sa účastníci môžu tešiť na prezentácie výsledkov projektu v zasadacej miestnosti UVP TECHNICOM.  V dopoludňajších a popoludňajších hodinách sa nám so svojimi riešeniami postupne predstavia zástupcovia všetkých piatich partnerov projektu.

Podrobný program konferencie nájdete tu.

Nenechajte si ujsť špeciálnu dronovú show

Tento krát to už nebude iba o rozprávaní a prezentáciách – záver druhého dňa konferencie bude patriť názorným ukážkam výsledkov projektu. V areály Technickej univerzity v Košiciach, hneď za budovou UVP TECHNICOM, sa uskutoční niekoľko simulácií a preletov dronov.

Od 14:00 tak môžete byť svedkami kreatívnych letov FPV Freestyle, ktoré pomocou okuliarov virtuálnej reality predvedie licencovaný pilot z Leteckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach. Hneď po nich príde zlatý klinec programu – praktická ukážka autonomných UAV letov, ktoré budú simulovať záchrannú činnosť s použitím dronov.

Vstup na dronovú show bude zadarmo, radi uvidíme čo najviac návštevníkov.

Content marketing špecialista

Matej Blahušiak

Content špecialista s vášňou pre technológie, v GLOBESY predĺžená klávesnica napojená na firemné know-how.

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články