Prihlásenie

To najlepšie, čo ponúklo slovenské IT za tento rok

Začiatok októbra je čas, ktorý v IT komunite už dlhé roky patrí prestížnemu odovzdávaniu technologických „Oskarov“. My sme si to nenechali ujsť a tradične sme toto podujatie aj podporili ako reklamný bronzový partner. Odborná komisia opäť zostavila širšiu nomináciu viac ako 90 osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií.

Na základe údajov z informačných dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie troch osobností, troch produktov a troch projektov bez určenia poradia.

To, kto sa nakoniec stal osobnosťou roka a kto si odniesol cenu za najlepší projekt, produkt a firmu, sme sa dozvedeli na gala večeri v Starej tržnici.

IT Osobnosť

Tento raz sa IT osobnosťou roka stal Radoslav Danilák, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Tachyum, ktorá sa venuje vývoju procesora Prodigy.
Danilák je úspešný podnikateľ a zároveň jeden z najuznávanejších svetových hardvérových architektov vlastní 120 patentov, pričom ďalších 100 čaká na schválenie.

IT Projekt

V kategórii IT PROJEKT roka 2019 si ocenenie odnáša Bikesharing – verejný bicykel od spoločnosti Antik Telecom, ktorý umožňuje požičanie bicykla s možnosťou ponechať ho kdekoľvek.
V prvej fáze projektu sa v roku 2019 umiestnilo do ulíc Košíc a ďalších troch slovenských miest 1000 bicyklov, ktoré zatraktívňujú život v meste a prinášajú dostupnú alternatívu pre každodenné cesty do práce aj zábavu. Cieľovo sa plánuje pokrytie 30 slovenských miest s dostupnosťou pre milión obyvateľov Slovenska.

IT Produkt

V kategórii IT PRODUKT roka 2019 ocenenie získal process miningový softvér Minit od spoločnosti Minit, ktorý poskytuje inovatívny spôsob analýzy, mapovania a zefektívňovania procesov spoločnosti.
Ide o nový prístup, ktorý analyzuje dáta z IT systémov s cieľom získania objektívneho náhľadu do procesov a odhalenia skrytých problémov ukrytých v každodennej prevádzke. Táto nová formy analýzy eliminuje subjektivitu či chyby zavinené ľudským faktorom a zároveň umožňuje systematické zlepšovanie procesov

IT Neo

Medzi zabehnutými kategóriami sa tento rok objavila jedna čerstvá novinka s názvom IT NEO, ktorá upriamuje pozornosť na najdynamickejšie a najinovatívnejšie spoločnosti.
Prvé ocenenie v tejto novej kategórii si odniesla spoločnosť Capturing Reality, ktorá sa venuje vytváraniu 3D modelov z fotografií a laserových skenov.

IT Firma

IT firmou roka sa druhý rok po sebe stala Profesia, ktorá obhájila prvenstvo v kategórii hodnotenej na základe základe výšky EBITDA, návratnosti vlastného kapitálu (ROE), návratnosti aktív (ROA) a ziskovej marže.

Odborná komisia
O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií v zložení: Ivan Kopáčik (ISACA), Ľuboslav Lacko (PC Revue), Ján Šebo (CTF), Silvia Drahošová (SPPR), Mário Lelovský (ITAS), Filip Hanker, Ján Trangel (Živé.sk), Slavomír Bača (Mentor Partners/robime.it) a Martin Drobný (PC Revue/Nextech).

Link na ďalšie články: PC Revue

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články