Prihlásenie

66 priateľských príbehov, 660€ pre chlpáčov zo Žilinského útulku

Február pre nás zvykne mať špecifický nádych. Už niekoľko rokov dávame ľuďom možnosť odpovedať na naše PF pozdravy, aby sme tak mohli spoločne podporiť nejakú peknú myšlienku.

Tieto odpovede väčšinou zbierame do konca januára a inak to nebolo ani tento rok. Február teda znamená príjemný čas plnenia našich sľubov. Ako to vyzeralo tento krát?

Rok priateľstiev a pevných vzťahov

Vedeli ste, že v minulom roku vyšla doteraz najrozsiahlejšia a najkomplexnejšia štúdia zameraná na skúmanie priateľstiev a ich rolu v našich životoch? Výsledky ukázali, že pripisovanie vysokej hodnoty priateľstvám je priamo prepojené nielen s lepším psychickým a fyzickým zdravím, ale aj so šťastným a spokojným životom.

Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme v novoročnom pozdrave priali našim zamestnancom, zákazníkom a partnerom hlavne pevné vzťahy a spýtali sa na obľúbené historky, ktoré sa im spájajú s priateľmi.

 
Najlepší priatelia človeka

Na konci januára sme si v mailovej schránke našli 66 príbehov. Za každý z nich sme sľúbili venovať 5€ na veterinárnu starostlivosť pre psíkov, ktorí v Žilinskom útulku čakajú na svoj nový domov. Drvivá väčšina príbehov sa preto týkala práve našich štvornohých priateľov.

Témy boli rôznorodé, no najčastejšie sa opakovali vtipné a prekvapivé historky o tom, čo všetko dokázali zjesť. Od gulášu, cez domáce úlohy až po stierač na auto. Všetky nám však spravili rovnakú radosť a vykúzlili úsmev na tvári.

Ako to dopadlo?

Výslednú sumu sme nakoniec ešte zdvojnásobili na 660€ a odoslali na účet Žilinského útulku. Najväčšia časť z týchto peňazí sa použije na plastiku kolenného kĺbu pre mladého Roka. Pre osudom ťažko skúšaného psíka to bude za krátky čas už druhá operácia. Viac o Rokovi si môžete prečítať tu.

Ďakujeme každému, kto sa zapojil do tejto aktivity. Sme radi, že vám svet naokolo nie je ľahostajní.  

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články