Prihlásenie

PF23: Nové začiatky, pevné korene a pomoc malým pacientom

Koniec roka sa u nás spája s obľúbenou tradíciou – pokúsiť sa z PF spraviť niečo viac, ako iba novoročný pozdrav a poďakovanie za spoluprácu. Minulý rok sme opäť rozoslali pozdrav s možnosťou odpovedať a za každú reakciu sme sľúbili venovať 20 eur novorodeneckému oddeleniu FNsP v Žiline.

Dnes prišiel čas, kedy sme všetko vyhodnotili, doladili posledné detaily a odoslali výslednú sumu. A môžeme sa s radosťou podeliť o to, ako to nakoniec dopadlo.

Šťastné začiatky na pevných základoch

V PF sme našim zákazníkom, zamestnancom a partnerom popriali rok plný nových príležitostí a šťastných začiatkov, pri ktorých by sme však nemali zabúdať na svoje pevné základy a pevné korene. Preto sme sa aj opýtali, čo najcennejšie sa naši adresáti naučili od svojich rodičov.

V PF sme našim zákazníkom, zamestnancom a partnerom popriali rok plný nových príležitostí a šťastných začiatkov, pri ktorých by sme však nemali zabúdať na svoje pevné základy a pevné korene. Preto sme sa aj opýtali, čo najcennejšie sa naši adresáti naučili od svojich rodičov.

Z generácie na generáciu

V mailovej schránke sme si nakoniec našli 76 odpovedí, z ktorých bolo cítiť, že túto otázku nikto neberie na ľahkú váhu.

Prečítali sme si úprimné zamyslenia aj krátke príbehy, ktoré odkazovali na to najlepšie a najcennejšie, čo si môžu deti vziať od svojich rodičov. S radosťou sme čítali aj to, že dnes už ako rodičia sa snažíte to isté odovzdať svojim deťom.

Väčšia pohoda pre malých pacientov

S odkazom na naše 20. výročie sme sa na začiatku zaviazali, že za každú odpoveď venujeme symbolických 20 eur novorodeneckému oddeleniu žilinskej nemocnice.

Pri 76 odvediach by sme mali hovoriť o sume 1520 eur. Nakoniec to tak nebolo z dvoch dôvodov.

Prvým bola reakcia od jednej z našich zákazníčok. Okrem samotnej odpovede sa rozhodla túto myšlienku podporiť aj priamo a darovala 30 eur, ktoré sme zarátali do výslednej sumy.

Druhým dôvodom bolo, že sme na začiatku konzultovali tento plán priamo s personálom nemocničného oddelenia s cieľom zabezpečiť prístroj, ktorý potrebujú. Rozhodnutie padlo na vysokointenzívne fototerapeutické LED svetlo na liečbu hyperbilirubinémie.

Výslednú sumu sme tak navýšili na 2544 eur, aby mohla pokryť nákup fototerapeutickej lampy a potrebného príslušenstva.

Novorodenecká hyperbilirubinémia je najčastejším chorobným stavom vyskytujúcim sa na novorodeneckých oddeleniach a je častou príčinou predĺženej hospitalizácie. Zvýšená hladina bilirubínu v tele bábätka spôsobuje novorodeneckú žltačku. Tento stav väčšinou dieťa neohrozuje a odoznie spontánne bez liečby. V určitých prípadoch však vysoká hodnota bilirubínu môže predstavovať vážny zdravotný problém, kedy pri symptomatickej liečbe lekári a lekárky pristupujú k svetelnej terapii pomocou vysokointenzívnych fototerapeutických svetiel.“

Ďakujeme každému, kto sa zapojil a zdieľal s nami odpoveď na túto neľahkú otázku. Sme radi, že môžeme byť súčasťou takejto komunity.

Content marketing špecialista

Matej Blahušiak

Content špecialista s vášňou pre technológie, v GLOBESY predĺžená klávesnica napojená na firemné know-how.

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články