Prihlásenie

Na dobré veci sa oplatí čakať. Aj vďaka vám sme pomohli žilinskej nemocnici so starostlivosťou o najmenších pacientov

Dobré veci vraj prichádzajú k tým, ktorí vedia čakať. My sme lekciu trpezlivosti opäť dostali pri našom PF projekte. V decembri minulého roka sme rozoslali novoročné pozdravy. Už tradične sme dali adresátom aj možnosť odpovedať, aby sme touto cestou mohli podporiť žilinskú nemocnicu prostredníctvom nakúpu špecializovaného prístroja pre liečbu novorodeneckej žltačky.

PF23: Nové začiatky, pevné korene a pomoc malým pacientom

Trvalo to síce desať mesiacov, no fototerapeutická lampa v požadovanej konfigurácii už precestovala pol sveta a dnes je v rukách špecialistov žilinskej neonatológie, ktorým pomáha s liečbou najmenších pacientov.

Kvalitné technológie prinášajú kvalitnú liečbu

Predčasne narodené deti v žilinskej pôrodnici dostali novú fototerapeutickú lampu, ktorá slúži na bezpečnú a efektívnu liečbu novorodeneckej žltačky. Profesionálna lampa pomáha prostredníctvom vysokovýkonnej fototerapie liečiť hyperbilirubinémiu – zvýšenú hladinu bilirubínu v tele dieťatka, ktorá spôsobuje novorodeneckú žltačku.

Ako uviedla primárka novorodeneckého oddelenia žilinskej nemocnice Katarína Jackuliaková, vo väčšine prípadov ochorenie dieťa neohrozuje a odoznie bez liečby, no príliš vysoká hodnota bilirubínu môže predstavovať vážny zdravotný problém a je nevyhnutné pristúpiť k svetelnej terapii pomocou vysokointenzívnych fototerapeutických svetiel.

Fototerapeutická lampa už pomáha predčasne narodeným deťom. Foto: FNsP ZA

„Najnovšia lampa zabezpečuje šetrnejšiu a kvalitnejšiu liečbu našich najmenších bojovníkov, ktorí, žiaľ, musia byť umiestnení v inkubátore. Pri predčasniatkach nastavujeme fototerapiu na plynulé znižovanie bilirubínu a vzhľadom na jeho hodnoty je mnohokrát nevyhnutné terapiu opakovať, preto sme vybrali najmodernejší typ prístroja, ktorý je v porovnaní so staršími modelmi výkonnejší a zároveň ním dokážeme lepšie regulovať intenzitu žiarenia,“ priblížila Katarína Jackuliaková s tým, že lampa je tiež vybavená monitorom telesnej teploty, vďaka čomu je zaistená neustála kontrola a maximálna bezpečnosť pacienta.

„Ďakujeme spoločnosti GLOBESY, že sa rozhodla pomôcť našim najmenším, najzraniteľnejším pacientom. Prostredníctvom ich daru sme mohli skvalitniť vybavenie a súčasne starostlivosť na novorodeneckom oddelení,“ doplnila primárka žilinskej neonatológie.

S čakaním už máme skúsenosti

Podporovať pekné a dôležité projekty prostredníctvom PF kampaní je u nás už dlhé roky obľúbená tradícia. Desaťmesačné čakanie na výsledok je síce rekord, no nie úplná novinka. Pred pár rokmi sme napríklad v PF pozdrave sľúbili, že za každú odpoveď vysadíme jeden strom. Netušili sme však, že nám to okolnosti dovolia až v polovici leta

Podstatné pre nás však je, že stromy rastú a rovnako budú môcť rásť aj predčasne narodené deti, ktoré prídu na svet v žilinskej pôrodnici. Preto to má zmysel a preto sa my už pomaly pripravujeme na PF24.

Content Specialist

Matej Blahušiak

Content špecialista s vášňou pre technológie, v GLOBESY predĺžená klávesnica napojená na firemné know-how.

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články