Prihlásenie

Tento mesiac jednoducho patrí firemnej akcii

Septembrové predpovede u nás jednoznačne každý rok hlásajú firemnú akciu. A to je presne ten dôvod, prečo sme sa vybrali do Liptovskej Osady. Hoci nám už pred samotnou akciou bolo jasné, že tam nebude panovať typické teambuildingové počasie so súťazivými aktivitami, nenechali sme sa odradiť.

Hodnoty ideálnej firmy

Po príchode do rezortu Gothal sme sa stretli v kongresovej miestnosti, ktorá nám svojou kapacitou dovolila rozdeliť sa na skupiny k expertným mentorom. Počas doobedného bloku sme mali brainstormovať nad hodnotami našej ideálnej firmy. Predstavovali sme si vysoké zisky, spokojných zamestnancov a celkové bezproblémové fungovanie na trhu.

Skupinový brainstorming, foto: GLOBESY

Na čo to však bolo dobré? Už dlhšiu dobu sa snažíme optimalizovať vnútorné procesy a napredovať aj v našom internom svete. Hoci sa jednalo o dobrovoľný program, veľká väčšina účastníkov teambuildingu sa do tohto bloku zapojila a prispela svojimi názormi k budovaniu firmy.

Tvorenie spoločného výstupu, foto: GLOBESY

Bez organizovaných aktivít?

Teambuilding však nebol celý len o tom. Po výdatnom obede a zhodnotení si doobedného programu sme mali priestor na rôznorodé voľnočasové aktivity. Všetci si vybrali to, čo najviac preferovali. Kým niektorí kolegovci zregenerovali vo vodnom svete, iní súťažili v bowlingu, v kalčete či bedmintone alebo zbehli do fitness centra. Nadšenci krásnej prírody sa vybrali na krátke prechádzky po okolí alebo na ferratu Dve veže. Ostatní jednoducho pokecali pri kávičke s koláčikom.

Bowlingové súboje, foto: GLOBESY

Keď nastal večer

Hoci sme si voľný čas organizovali v menších skupinách, podvečer sme sa opäť hromadne stretli a to na otvorenej diskusii. Zakladateľom a šéfom GLOBESY sme mohli klásť akékoľvek otázky verejne alebo anonymne. Tí sa nám snažili plnohodnotne odpovedať.

Otvorená diskusia, foto: GLOBESY

Samozrejme, nemohla chýbať ani poriadna večera, keďže vrcholom všetkého bola zábava, ktorú si vzal na starosti DJ. Vôbec nás neprekvapilo, ak sme medzi firemnými parketovými levmi našli ešte aj po polnoci našich novoprijatých kolegovcov.

Mať ideálnu firmu je sen každého. Nebudeme si klamať, ani my ňou každý deň nie sme. Je dôležité priznať si, že sú problémy, ktoré neovplyvníme a poriadne makať na tých, ktoré ovplyvniť vieme. V každom prípade je však kľúčové mať po boku skvelých ľudí. Ukázalo sa, že aj takáto akcia nám vie prispieť k upevňovaniu vzťahov, k budovaniu našej ľudskosti, k vytváraniu nových spomienok a to je presne to, čo niekedy potrebujeme. Len na malý moment vypnúť v peknom prostredí a neformálne sa zabaviť s kolegami.

Všetci účastníci teambuildingu pospolu, foto: GLOBESY

PO Specialist

Monika Adamčiaková

Členka tímu People Operations, ktorá rada pomôže všade tam, kde je treba. So srdcom športovca a láskou k IT.

Zdieľať s priateľmi

Pozrite si ďalšie články